Adoptie

Gedragsverandering kost tijd. Ken de impact van een goede veranderstrategie!

Optimaal inzetten van Office 365 en SharePoint Online

Wij bouwen graag mooie dingen in Office 365 of SharePoint, maar doen dat altijd samen met de eindgebruikers. Alleen door samen te werken kunnen we zorgen dat mensen een nieuw systeem en de daarmee gepaard gaande veranderingen werkelijk omarmen. Pas dan is een systeem waardevol. Door in stappen te werk te gaan, kunnen we steeds weer toetsen of we hebben gemaakt wat de eindgebruiker ook werkelijk heeft bedoeld en nodig heeft. Zo komen we in een aantal korte iteratieslagen tot de ideale eindsituatie en zetten we Office 365 en SharePoint Online in op de voor jou meest optimale manier. En doordat we samen aan de oplossing te werken, wordt adoptie een vanzelfsprekendheid. Bijna dan.

Adoptie - Mavention
Adoptie vanaf het begin van een project

VisualSP is de online help tool die adoptie nog makkelijker maakt

Medewerkers die aan de slag gaan met nieuwe applicaties hebben vaak een breed scala aan hulpmiddelen zoals handleidingen, video’s en FAQ’s om gewend te raken aan de software. Toch sluiten deze hulpmiddelen niet altijd aan bij de werkzaamheden waar je medewerker op dat moment mee bezig is.

VisualSP is met haar contextgedreven gedreven content de ideale manier om je medewerkers nieuwe functies/applicaties bekend te maken. Lees meer over VisualSP.

Belang van adoptie bij implementatie van Office 365 en SharePoint Online

Gedragsverandering kost tijd en energie en het belang van adoptie na oplevering is enorm. Daarom heeft Mavention op basis van verschillende wetenschappelijke theorieën uit de verandermanagementhoek de AAA-adoptiestrategie ontwikkeld en dit toegelicht in het whitepaper: In drie stappen naar adoptie van Office 365. Het doel van deze adoptiestrategie is om optimaal gebruik van de Office 365-omgeving te faciliteren.

De AAA-adoptiestrategie bestaat uit drie fasen:

  1. Awareness: creëer bewustwording en inspireer de medewerkers
  2. Activate: breng de medewerkers in beweging in pilots
  3. Adoption: omarm een nieuwe manier van werken
dienst informatiebeveiliging
Kracht van een intern communicatieplan - Mavention

Intern communicatieplan Office 365

Mensen laten zich niet veranderen als zij dit niet willen, niet kunnen of niet mogen. Mensen veranderen ook pas als er een goede reden is, als er urgentie is en als de meerwaarde duidelijk is. Dus moeten we ze een reden geven en die meerwaarde laten zien. Een intern communicatieplan rondom de lancering van een nieuwe omgeving is dan ook van groot belang. Zo kun je stap voor stap zorgen dat je mensen de verandering daadwerkelijk gaan omarmen. En daar helpen wij je graag bij. Meer lezen over een goede communicatiestrategie?

Procesoptimalisatie

Mavention adviseert organisaties over de digitalisering en optimalisatie van processen. Wij bouwen innovatieve oplossingen die werkzaamheden eenvoudiger maken. Zo bieden Office 365 & Azure veel mogelijkheden voor het creëren van mobiele apps, het maken van integraties tussen systemen en de realisatie van informatie- en documentgedreven oplossingen.

Dienst proces optimalisatie
Floor de Wit - Mavention

Meer weten over adoptie na een IT project?

Wil je meer weten hoe wij denken over adoptie, zodat medewerkers optimaal gebruik kunnen maken van Office 365? Wij nodigen je graag bij ons uit in de Caballero Fabriek in Den Haag. Bel 070 820 02 31 of mail naar info@mavention.nl.

Governance

Bij het gebruiken van (een) nieuwe applicatie(s) wil je dat er goed is nagedacht over de structuur en de verschillende gebruikersrollen. Wie krijgt er alleen toegang tot feature A en wie krijgt er toegang tot alle features? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes.

Meer weten over governance?

Security

Wij begrijpen dat je het belangrijk vindt dat alle data goed beveiligd wordt. Onze experts helpen je met de juiste maatregelen die kunnen voorkomen dat data op straat komt te liggen. Wil je weten hoe je organisatie ervoor staat op het gebied van informatiebeveiliging, dan kunnen wij een beveiligingsscan doen.

Meer weten over security?

Techniek

Met de experts van Mavention ben je verzekerd van technische expertise. Onze Technical Cloud Consultants kennen alle bits en bites van Office 365 en worden jaarlijks getraind om up-to-date te blijven qua kennis. Zo is geen uitdaging te groot!

Meer weten over techniek?

Vul je zoekopdracht in.