In Blogs, Optimaliseren van bedrijfsprocessen

Je kent hem vast wel: Datumprikker, de – inmiddels – old skool app waarmee je eenvoudig de beschikbaarheid van je vrienden of familie te weten komt. Misschien heb je hem zelfs wel eens gebruikt om een geschikte datum te vinden voor een barbecue of feestje. Hoe meer mensen er aanwezig moeten zijn, hoe handiger hij is.

Afspraak plannen

Waar je voor het bestaan van Datumprikker iedereen individueel om zijn of haar voorkeur moest vragen, stuur je er met deze app één mailtje uit met het verzoek om bij verschillende data aan te geven of je wel of niet kunt. De organisator krijgt dan een overzicht en kan in een oogopslag zien wat de beste datum is. Beeld je eens in dat je je hele hockeyteam op moet bellen of moet wachten tot de eerstvolgende training waar dan maar de helft van je team bij aanwezig is. Om nog maar te zwijgen over de mensen die niet meteen antwoord kunnen geven, omdat ze hun agenda niet bij zich hebben, hun rooster nog niet hebben of afhankelijk zijn van de agenda van partners, oppas etc.

Nee, dit is geen reclame voor Datumprikker – of misschien ook wel – maar dit is om aan te geven hoe een app bepaalde activiteiten in je privéleven minder tijdrovend kan maken. Dat is met business apps niet anders. Aangezien velen van ons aardig wat tijd besteden aan de hobby die werken heet – en tijd kostbaar is – kan een goede business app je heel wat tijd en geld besparen.

 

Man vliegt superman style met mobiele telefoon op rug die slimme apps symboliseert

Zakelijke apps

Business apps? Voor velen toch nog steeds een abstract begrip. Wat voor zakelijke apps dan? Denk bijvoorbeeld aan een tijdregistratie app, die de ambulante medewerkers van een zorginstelling een hoop administratieve rompslomp uit handen neemt. Ze kunnen via hun mobieltje met een paar drukken op de knop bij een cliënt of op een locatie inchecken. Weg tijdrovende administratieve handelingen waarvoor ze naar kantoor moeten. Of een declaratie app. Geen gehannes meer met formulieren en bonnetjes. Je maakt een foto van je bon, met behulp van een paar klikken op je telefoon beantwoord je wat korte vragen en je declaratie is ingediend! Fluitje van een cent.

Tijdwinst

De tijd die je met zo’n zakelijke app bespaart kun je dan mooi aan iets nuttigers besteden. Zal je leidinggevende ook blij mee zijn, want tijd is geld. Hoeveel geld precies is afhankelijk van wat je met de gewonnen tijd doet. De waarde van de tijdwinst bepaal je dus eigenlijk zelf.

Advies

Hoe je business app eruit moet zien en welke functionaliteit het moet bevatten, daarin adviseren we uiteraard. Ook over de te gebruiken technologie, zoals Power apps, Office 365 apps of HTML apps, zodat er een slimme, veilige en gecontroleerde app ontstaat die op elk apparaat te gebruiken is.
Meer voorbeelden nodig? Laat je inspireren tijdens ons webinar over ‘Business apps: nut en noodzaak’ op 9 maart a.s.. Geef je op via de link: http://eepurl.com/cAJG_n.

 

Vul je zoekopdracht in.