In Blogs, Mavention Make, Techblog

Make Site lifecycle Management

Microsoft heeft recent SharePoint site designs en site scripts aangekondigd. Deze nieuwe functionaliteit wordt aangeboden als preview in de ‘Targeted Release’ tenants. Met deze site designs kan je herbruikbare lijsten, thema’s, lay-outs, pagina’s en custom actions aanbieden voor het snel aanmaken van nieuwe SharePoint sites.

Make biedt deze functionaliteit ook, het eenvoudig aanmaken van sites is een belangrijke vraag voor veel gebruikers van Office 365. Vanzelf ontstaat de vraag wat de meerwaarde is van Make in vergelijking met SharePoint site designs.

Wat is de meerwaarde van Make?

Het antwoord hierop is vrij eenvoudig. Hoewel site designs een mooie stap is voor het aanbieden van geconfigureerde sites, is het momenteel nog een beperkte set met acties die je kunt uitvoeren. Voor geavanceerdere scenario’s moet je met Flow aan de slag. Dat betekent dus dat je al snel zelf moet gaan programmeren om aan te sluiten op vragen vanuit de organisatie.

Make streeft ernaar om vrijwel elke SharePoint entiteit te kunnen configureren als dit toegelaten wordt door het object model. Voor geavanceerde scenario’s hoef je dus niet zelf te programmeren in Flow. Met de playlist functionaliteit in Make zijn we zelfs in staat om de combinatie van Make templates en PnP templates te combineren. Make gaat verder dan alleen SharePoint provisioning. Zo bieden we met Make ook de mogelijkheid voor provisioning van andere Office 365 functionaliteiten zoals Groups en Planner Boards. Ook is Make in staat om bestaande sites bij te werken. Waar SharePoint site designs dus stoppen bij provisioning binnen SharePoint, bieden we met Make provisioning én lifecycle management binnen Office 365 aan.

Gaat Make ook SharePoint site designs ondersteunen?

Wij zijn op dit moment aan het onderzoeken hoe we SharePoint site designs in onze provisioning engine op kunnen nemen. Eén van de doelen van Make is altijd geweest om zo dicht mogelijk bij de standaard functionaliteit van SharePoint te blijven. Dit doen we omdat we willen dat je SharePoint tenant in een supported state blijft. Daarnaast willen we natuurlijk mee met de nieuwe ontwikkeling die het platform biedt. Uiteraard kun je Make en site designs wel combineren. Een site design kun je eenvoudig afsluiten met het aanroepen van een Flow. Met deze Flow kun je een Make playlist laten aanroepen die eventuele vervolgacties kan toepassen op de aangemaakte sites.

Meer informatie?
Wil je meer weten over de mogelijkheden van Make en de mogelijkheden van site designs? Wij nodigen je graag bij ons uit in de Caballero Fabriek in Den Haag of komen bij je langs voor een gratis demo. Bel 070 820 02 31 of mail naar info@mavention.nl voor meer informatie.

Vul je zoekopdracht in.

home_-_office_ui_fabric