In Blogs

Site lifecycle management, een relatief nieuwe term die je wellicht al een keer bent tegengekomen, maar waar je je van afvraagt wat het nu precies is. Dat zal ik je vertellen.

Als fervent SharePoint-gebruiker ben je vast wel eens tegen het volgende aangelopen: je bent vanwege al je kennis en kunde toegevoegd aan een spannend nieuw projectteam. Niet in de laatste plaats door de ambitieuze deadline, staat het projectteam te popelen om aan de slag te gaan. Bij een nieuw projectteam hoort een bijpassende projectsite die de samenwerking bevordert. Er is één maar: de nieuwe projectsite is keurig bij de IT-afdeling aangevraagd, maar niet ‘klaar terwijl u wacht’.

Twee dagen later is de projectsite beschikbaar om in gebruik genomen te worden. Twee dagen later pas? Ja, het duurt gemiddeld twee dagen voor de projectsite op de juiste manier handmatig geconfigureerd is. De IT-afdeling heeft er zijn handen aan vol. Helemaal als er wekelijks of zelfs dagelijks meerdere verzoeken tegelijk binnenkomen voor nieuwe SharePoint-sites.

Site lifecycle

Nu gaat het alleen nog om het aanvragen van een nieuwe projectsite. Wat als er een huisstijl- of functionaliteitswijziging – op alle in gebruik zijnde sites –  doorgevoerd moet worden? Of als het project afgelopen is? Dan moet de site ook nog netjes gearchiveerd worden. Wat ik zojuist beschreven heb is de lifecycle van een site. Tot nu toe is het beheren hiervan binnen SharePoint een tijdrovend karwei.

Kan dit niet sneller? Jazeker. SharePoint zelf biedt hier geen standaard oplossing voor. Gelukkig biedt Make, de site lifecycle management tool van Mavention uitkomst.

Wat doet site lifecycle management tool Make precies?

Eigenlijk kun je Make vergelijken met een autofabriek. Bij de Volkswagenfabriek rolt er elke 40 seconden wel een Up, Polo of Golf van de band. Of het nu een Take up!, Polo Blue Motion of Golf Trendline is die geproduceerd moet worden, ze worden met evenveel gemak op basis van een vooraf bepaald ontwerp gemaakt. Als men besluit dat de Take up! standaard ingebouwde navigatie krijgt dan wordt het ontwerp iets aangepast en vervolgens kan dit vrij eenvoudig gerealiseerd worden. Moet de productie van de Golf GTD omhoog? Ook geen probleem. Liever een Beetle Cabrio? U vraagt, wij draaien.

Raceauto met site lifecycle management tool Make logo finisht binnen 2 minuten

 

Twee dagen vs twee minuten

Zo is het met de sjablonen in site lifecycle management tool Make ook. Jouw organisatie bepaalt van tevoren uit welk type site (auto) de eindgebruiker kan kiezen. Hier zijn sjablonen (auto-ontwerpen) van gemaakt. Aan het aanvragen van een site kan optioneel een autorisatiecyclus  voorafgaan. Op basis van een sjabloon worden dan bibliotheken aangemaakt, documenten en functionaliteiten op de juiste plek én in de juiste stijl op je nieuwe site toegevoegd. Binnen twee minuten beschik je al over je projectsite. Zo snel en simpel is het. Dit scheelt de eindgebruiker niet alleen een hoop wachttijd, want die kan direct aan de slag,  maar het scheelt de IT-afdeling ook veel tijd en zo houden ze toch de regie en het overzicht.

Integratie

Mavention Make is ook te koppelen aan bestaande bedrijfsapplicaties zoals AFAS, Oracle, SAP of TOPdesk waardoor het aanmaken of bijwerken van sites onderdeel wordt van het bedrijfsproces. Mavention Make is dé oplossing voor site lifecycle management in SharePoint.

Heb je nog vragen over Mavention Make? Stuur dan een mail naar Eric voor een vrijblijvende kennismaking met dé site lifecycle management tool Make.

Vul je zoekopdracht in.