In Blogs

Onderzoek wijst uit dat de afgelopen vijf jaar het aantal projecten waar medewerkers bij betrokken worden met zo’n 50% gestegen is. Steeds vaker werk je met medewerkers van andere afdelingen in tijdelijke teams, waarmee je een gezamenlijk doel wilt bereiken. En ook samenwerking met externen komt steeds vaker voor. Een goede samenwerking binnen en tussen teams, afdelingen en met externen is dus cruciaal voor de productiviteit binnen jouw organisatie.

Trechter_Samenwerken_Team_O365

Gezinsuitbreiding

Om effectieve samenwerking te stimuleren heeft Microsoft deze week een nieuwe telg aan de Office 365 familie toegevoegd, namelijk Microsoft Teams. Microsoft Teams biedt een nieuwe ervaring aan de gebruiker door mensen, gesprekken (chats) en content bij elkaar te brengen. Microsoft noemt het zelf een ‘chat-based workspace in Office 365 focused on real-time collaboration’ en haakt hiermee in op de veranderingen in werkwijze om samen te werken: Directer werken aan content, real-time communicatie en snel teams vormen. Wat vooral opvalt is de goede integratie met andere Office 365 applicaties (Word, Powerpoint, Excel, Outlook, Planner, etc.) en connectors als Twitter, Wunderlist en Trello. Alles wordt bij elkaar gebracht in één overzichtelijke omgeving. Hiermee kun je als gebruiker direct starten met samenwerken binnen een vertrouwde omgeving en personaliseren op basis van behoefte.

Flexibiliteit

Effectieve (team)samenwerking is van veel factoren afhankelijk en goede technische ondersteuning is daar maar een (klein) onderdeel van. Ieder team is anders en heeft een andere werkwijze waar zij vertrouwd mee is. En daarom word ik erg enthousiast van Teams, omdat het de flexibiliteit biedt om samenwerking op basis van de behoeften van het team in te richten, waarbij de basis bekend en vertrouwd aanvoelt. Nieuwe teamleden kunnen gemakkelijk conversaties bij documenten volgen, participeren in gesprekken, de activiteiten terugvinden in Planner en zelfs vragen stellen aan een bot als even niet duidelijk is hoe iets werkt. Teams is direct te gebruiken op iOS, Android en Windows Phone, zodat je op de hoogte kunt blijven van de activiteit.

Met Teams krijgen we dus een nieuwe optie om samen te werken en een mooie integratie van applicaties die al beschikbaar zijn. Voor iedere organisatie die start met of gebruik maakt van Office 365 ligt er een kans om een kick-start te geven aan interne en externe samenwerking. Voor de business biedt deze oplossing veel potentieel en ik kijk uit naar het toepassen ervan in de praktijk bij opdrachtgevers.

Heb je vragen over dit of een onderwerp? Neem dan contact met ons op via: alex@mavention.nl of bel naar: 070-8 20 02 31.

Vul je zoekopdracht in.