In Blogs

Vandaag was de eerste dag van de Ignite 2017 conferentie. 22.000 deelnemers in het Orange County Conference Center. ’s Ochtends zijn we op tijd naar de Keynote gegaan om het verhaal van Satya Nadella uit eerste hand te horen. Wat een enorme mensenmassa komt daar op af.

Het centrale thema op de hele conferentie is Microsoft 365, Microsoft 365 is de verzamelnaam van Office 365 met Windows 10 en de Enterprise Mobility + Security suite. Door de hele eerste dag heen komt de slide Microsoft 365  “A complete, intelligent secure solution to empower employees” meerdere keren terug waarbij dit uiteen wordt gezet in 4 onderdelen:

 

  1. Unlock Creativity

Unlock creativity gaat erom dat het niet alleen om efficiënter werken gaat, maar ook om zo creatief mogelijk te kunnen zijn. Bijvoorbeeld met de nieuwe mogelijkheden in PowerPoint waar je 3D objecten vanuit Paint 3D over verschillende slides kunt laten bewegen via de recent toegevoegde Morph functionaliteit. Satya ging in de keynote in op de ontwikkeling van mixed reality. Op het podium stond een Ford Fusion waar de engineers van Ford met een Microsoft HoloLens omheen liepen en het ontwerp van de auto aanpasten. De notities vanuit de HoloLens werden direct in als een chat in een Teams Channel gedeeld. Erg gaaf!

 

  1. Built for teamwork.

De Teams functionaliteit in Office 365 Groups is erg hot. Teamwork is daarom ook het nieuwe Collaboration. Teamwork sluit aan op de visie die Microsoft nu ziet voor het gebruik van Office 365 Groups. Microsoft praat over de Inner loop en de Outer loop. Inner loop is het samenwerken met je directe en dagelijkse collega’s. De Inner loop maakt gebruik van de Teams functionaliteit. De Outer loop is het delen van informatie met de rest van de organisatie en met partners en klanten. Voor de Outer loop gebruik je Yammer. E-mail is en blijft universeel voor specifieke communicatie doeleinden.

Ook is voor Teams nu aangekondigd dat je deze kunt delen met anderen. Zowel binnen de organisatie als buiten de organisatie. Verder wordt Skype veel meer geintegreerd in Teams zodat je heel gemakkelijk vanuit Teams een skype gesprek / meeting kunt starten.

 

Rondom SharePoint zijn een paar eerste aankondigingen gedaan, maar  er wordt in de komende dagen nog veel meer onthuld…

 

  1. Integrated for simplicity

Het voor de gebruiker zo eenvoudig mogelijk maken, terwijl er aan de achterkant enorm complexe zaken plaatsvinden. Dat is hoe je Integrated for simplicity kunt omschrijven. In de Keynote ging het over “AI first workloads”. De Office graph wordt uitgebreid met een LinkedIn graph en met een Dynamics 365 graph. Op die manier ontstaat er één Office Graph waar een enorme hoeveelheid “Graph assets” in verzameld wordt en waar op basis van AI intelligentie uit gehaald wordt. Zo werd onder andere Bing for Business gedemonstreerd. Daarmee kun je via de Bing interface zowel zoeken door je ‘eigen’ content als door publieke content op het internet.

Ook werd de integratie met LinkedIn getoond en komt er één centrale profielpagina waarop je ook LinkedIn gegevens ziet.

 

  1. Intelligent security

Het laatste onderwerp gaat over Intelligent Security. Ook hier speelt AI een rol, waarbij Microsoft op basis van miljoenen inlogpogingen intelligentie heeft ontwikkeld om aanvallen en ‘threats’ te kunnen weerstaan. De Microsoft Enterprise and Security suite maakt nu onderdeel uit van de Microsoft 365 offering. Ook hier zijn verschillende nieuwe ontwikkelingen zoals privileged identity management en de mogelijkheden om gebruikers een “Terms of Use” pagina te tonen voordat ze content in kunnen zien. De nieuwe GDPR regeling komt ook veelvuldig aanbod. Dit is de “General Data Protection Regulation” die vanaf Mei volgend jaar in de EU van kracht is. De verschillende onderdelen van de EMS suite dragen bij aan het compliant worden voor deze GDPR regeling. In een specifieke sessie hierover werden Azure Active Directory, Microsoft Intune, Azure Information Protection en Azure Advanced Threat Protection gecombineerd om de veiligheid van persoonlijke data te waarborgen.

 

Het einde van de Keynote had zelfs nog een Nederlands tintje. Toponderzoeker Leo Kouwenhoven, sinds een jaar werkzaam bij Microsoft, kwam met 3 andere toponderzoekers het podium op en gingen met Satya in gesprek over de ontwikkeling van de Quantum computer. Een hele gave ontwikkeling waar Microsoft mee verwacht enorme doorbraken te kunnen doen in allerlei complexe vraagstukken in de wereld. Vraagstukken over de groei van gewassen, optimale energie opwekking en medicijnen voor ziektes.

 

Kortom een inspirerende eerste dag van Ignite. Morgen verder voor de tweede dag. Heb je vragen over een specifiek onderwerp dat aan bod komt op Ignite neem gerust contact op om daarover van gedachte te wisselen.

Vul je zoekopdracht in.