In Blogs

Ook vandaag was het weer een interessante dag op de Ignite 2017 conferentie. Zoals altijd staat de eerste dag in het teken van de keynotes. De tweede dag vaak gericht op de verdieping op de verschillende producten en ook dit jaar was dat niet anders. Voor ons was het dus vooral SharePoint Tuesday. De ene na de andere aankondiging met vernieuwingen en verbeteringen voor het platform passeerden de revue.

SharePoint krijgt steeds meer momentum en Jeff Teper had wat mooie getallen over het gebruik van SharePoint. Het meeste viel daarbij op dat SharePoint en OneDrive met 90% gegroeid was qua actieve gebruikers en dat OneDrive Sync zelfs met 300% was gestegen.

SharePoint & OneDrive

Zoals te verwachten was kreeg de OneDrive Files on Demand veel aandacht en komt de beschikbaarheid nu steeds dichterbij. Met de Fall Creators update wordt het voor iedereen mogelijk om bibliotheken te synchroniseren en gebruik te maken van de placeholder functionaliteit.
Het delen van bestanden vanuit OneDrive en SharePoint is ook op de schop gegaan en met de Fall Creators Update is er een universele Share experience. Vanaf dat moment is er zowel in de browser als in het file system dezelfde ervaring voor het delen van bestanden. Ook worden de URL’s die je deelt met gebruikers aanzienlijk korter zodat de share e-mail niet meer een link van drie regels bevat. Voor het delen was de laatste grote aankondiging de mogelijkheid veilig samen te werken met gebruikers van buiten de organisatie. Het delen van een bestand met iemand zonder Office 365 Account is nu mogelijk door dat de gebruiker een extra securitycode krijgt in de e-mail die nodig is om het document te kunnen bewerken. Dat security aandacht heeft gekregen rondom OneDrive blijkt ook uit de mogelijkheid om Rights Managed bibliotheken te synchroniseren.

SharePoint Hub Sites

SharePoint Teamsites en Communication sites zijn inmiddels alweer even beschikbaar voor iedereen. Naast tal van verbeteringen waren er ook veel nieuwe ontwikkelingen zoals meer webparts voor op modern pages, conditional column formatting en de mogelijkheid om het edit- en displayform van bibliotheken aan te passen met Power App Web Forms.

De grootste aankondiging was toch wel de nieuwe SharePoint Hub Sites. Hub sites zijn centrale sites waar je verschillende teamsites of communication sites aan kunt koppelen. Door een site te verbinden aan de Hub Site krijg je automatisch centrale navigatie en branding op de verbonden site. Deze Hub Sites kunnen dus worden aangeboden als centrale portal voor bepaalde onderwerpen of dwarsdoorsnedes.

Halverwege 2018 komen er ook weer nieuwe releases voor de on-prem installaties. Office 2019, SharePoint 2019, Exchange 2019 en Skype for Business.

RoundTable

Naast alle sessies waren er deze dag ook een aantal RoundTables waarin diverse onderwerpen aan bod kwamen. Een van deze roundtables ging over de Microsoft Graph en stond in het teken van de doorontwikkeling hiervan. Een aantal vendors en andere partners hebben in deze roundtable met het product team kunnen discussiëren over nieuwe functionaliteit en de beste manier om de Graph in te zetten in projecten en producten.

Wederom dus een inspirerende dag op de Ignite! Wil je meer weten schrijf je dan in voor onze Roadshow en praten we graag bij!

Vul je zoekopdracht in.