Klantvraag

De consultatie- en diagnoseteams (CDT’s) van Centrum Jeugd en Gezin Rijnmond werken vanuit jeugd(gezondheids)zorg samen in sociale wijkteams. Een CDT kijkt vanuit verschillende disciplines en expertises naar de problematiek. Een team bestaat niet alleen uit medewerkers van CJG Rijnmond, maar ook uit externe professionals. Hoe kan een CDT – ondersteund door techniek – beter samenwerken om zo de hulpverlening naar een hoger plan te tillen?

Oplossing

Mavention ontwikkelde als Microsoft partner voor CJG Rijnmond een samenwerkingsplatform in Microsoft SharePoint Online. Dit om het online werken te vergemakkelijken. Elk CDT heeft een eigen beveiligd stukje binnen de algemene CDT-omgeving. Een professional van een team kan alleen bij de casussen van zijn eigen team. Ook is het mogelijk om het dossier te delen met de cliënt. Voor elk dossier is een aantal vaste typen documenten vastgesteld, zoals gespreksverslagen, testuitslagen, brieven en rapporten. De zoekmachine biedt hulp bij het terugvinden van deze documenten. In een overzicht van alle dossiers is af te lezen wat de doorlooptijd van een casus is geweest en wanneer welke hulp geboden is.

Resultaat

De CDT’s werken in een beveiligde online omgeving op één plek samen. Voor elke cliënt maakt het CDT een dossier met bijbehorende documentenset aan. In het dossier staan gegevens van de cliënt en bijvoorbeeld data/verslagen van gesprekken, testuitslagen en rapportages. De rapportages bevatten de meest recente gegevens. Hierdoor kan sneller een signaal afgegeven worden als een dossier onterecht een langere doorlooptijd heeft.

Via het online samenwerkingsportaal kan een CDT het dossier ook delen met de cliënt. Dit verhoogt de transparantie van het online samenwerken, de betrokkenheid van de cliënt én bevordert de dialoog tussen zorgprofessional en cliënt.

Related Projects

Vul je zoekopdracht in.