Onder het motto ‘Samen zijn we Flore’ gaat het vernieuwde intranet voor de 31 basisscholen van Stichting Flore van start. Het intranet faciliteert slimmer, efficiënter communiceren en samenwerken binnen de scholen. Microsoft Partner Mavention ontwikkelde dit eenvoudig te beheren intranet.

Stichting Flore biedt aan 8.000 leerlingen kwalitatief hoogstaand onderwijs, met bijna achthonderd medewerkers, verdeeld over 31 basisscholen en één servicekantoor. Het servicekantoor neemt veel werk uit handen van de scholen, zodat zij zich vol overgave kunnen richten op hun kerntaak: het beste uit de kinderen halen. De kleine eilandjes die de individuele scholen vormen en het vele e-mailverkeer wordt vereenvoudigd samengebracht in één SharePoint intranet: het Floreveld. Binnen het vernieuwde intranet is voldoende rekening gehouden met de aandacht voor de individuele scholen. Zo is er Flore-breed nieuws én nieuws van de individuele school te vinden. Door bepaalde delen af te schermen wordt de eigen identiteit van de scholen gewaarborgd, wat voor medewerkers erg belangrijk is. Contentbeheerders zien nu eenvoudig op een pagina wat de reikwijdte is van de geplaatste informatie door een speciaal hiervoor ontwikkelde indicator.

Digitale werkomgeving

Het Floreveld is een online werkplek, een digitale leer- en werkomgeving die meer biedt dan alleen toegang tot nieuws, beleidsdocumenten en formulieren. Medewerkers worden uitgenodigd met elkaar samen te werken aan kennisontwikkeling, onderwijsvernieuwing en andere projecten door middel van zogenaamde leergemeenschappen. Online werken ze zo samen met gedeelde documenten, taken en agenda’s. Daarbij is er de mogelijkheid om met collega’s te chatten of online te vergaderen (eventueel zelfs met video), te discussiëren over actuele onderwerpen én om elkaar op te zoeken op basis van expertise.

Klaar voor de toekomst

Als basis van het Floreveld biedt Microsoft Office 365 voor het onderwijs gratis een pakket aan communicatie- en samenwerkingsmogelijkheden. Microsoft Office 365 bestaat uit de SharePoint intranet oplossing, een e-mailomgeving met agenda (Exchange), een chat- en videovergaderfunctie (Skype for Business) en een mogelijkheid tot persoonlijke opslag en het delen van documenten (OneDrive). Hij draait volledig in de Cloud, waardoor het beheer volledig ontzorgd wordt. Mavention verzorgt de inrichting van het platform, de migratie van gegevens en documenten en de training van een aantal ambassadeurs binnen de organisatie. Voor de ICT-beheerder (0,2 fte), die ook een (hoofd)functie als schooldirecteur bekleedt, neemt de komst van het Floreveld een hoop werk uit handen. Het gehele technisch beheer is uitbesteed, waardoor het kostenplaatje er voor de scholengemeenschap een stuk gunstiger uitziet. Met Microsoft Office 365 is Stichting Flore klaar voor vandaag én voor de toekomst.

Related Projects

Vul je zoekopdracht in.

Office 365 voor Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond