Governance

Advies bij het vastleggen van (werk)afspraken,
procedures en rollen binnen digitaal samenwerken.

Een systeem dat werkbaar en wendbaar blijft

Als je een systeem laat ontwerpen dat gericht is op het samenwerken en informatievoorziening, wil je dat zo’n systeem werkbaar en wendbaar blijft. Daarom is governance belangrijk. Governance is eigenlijk niets meer dan een set van werkafspraken die over je systeem gaan. Het helpt je regels, procedures, rollen en verantwoordelijkheden vast te leggen. Wij hebben een self-service site creatie en informatie governance tool voor Office 365 ontwikkeld die je hierbij helpt.

systeem-dat-werkbaar-en-wendbaar-blijft
team-van-verschillende-disciplines

Team van verschillende disciplines

Bij elk project zijn altijd verschillende partijen betrokken: IT, HR, Communicatie en natuurlijk de mensen zelf. Deze partijen zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het levend houden van het nieuwe systeem. Een uitdaging. Daarom stellen wij bij voorkeur bij de start van een project een multidisciplinair governance-team samen waar al deze verantwoordelijkheden in vertegenwoordigd zijn. Zo weet bijvoorbeeld de afdeling Communicatie wanneer de afdeling IT een update gaat uitrollen, zodat zij op tijd met de eindgebruikers kunnen communiceren. De eindgebruikers op hun beurt hebben dit platform nodig om hun wensen voor nieuwe functionaliteiten en training te kunnen indienen. Op deze manier blijft je systeem actueel, relevant en goed aangesloten bij je organisatie.

Office 365 beheer

Je weet het vast als geen ander: Office 365 is net een rijdende trein. Als organisatie spring je erop en terwijl de trein doorrijdt, komen er nieuwe functionaliteiten bij. Microsoft plaatst er een wagonnetje tussen of past het onderstel hier en daar aan. Als je je beheer dan niet goed op orde hebt, valt je systeem in duigen. Daarom heeft het multidisciplinaire governance-team ook de taak om steeds de roadmap van Microsoft te volgen en te zorgen dat iedereen die aan het systeem werkt aangehaakt blijft.

roadmap-office-365
aansluiting-bij-gebruikerswensen

Zo blijft je systeem aansluiten bij de gebruikerswensen

Als je governance klopt, ben je er zeker van dat jouw systeem blijft functioneren. Niet alleen technisch blijft het op orde, het blijft ook goed aansluiten bij de gebruikerswensen, zodat het zijn rol kan blijven vervullen zoals je dat voor ogen had toen je het systeem ging bouwen.

Procesoptimalisatie

Mavention adviseert organisaties over de digitalisering en optimalisatie van processen. Wij bouwen innovatieve oplossingen die werkzaamheden eenvoudiger maken. Zo bieden Office 365 & Azure veel mogelijkheden voor het creëren van mobiele apps, het maken van integraties tussen systemen en de realisatie van informatie- en documentgedreven oplossingen.

Dienst proces optimalisatie
Lennard business analyst Mavention

Meer weten over governance in je organisatie?

Wil je meer weten hoe wij techniek kunnen inzetten om optimaal gebruik te maken van Office 365? Wij nodigen je graag bij ons uit in de Caballero Fabriek in Den Haag. Bel 070 820 02 31 of mail naar info@mavention.nl.

Adoptie

Zorg ervoor dat je voor de start van je IT project al hebt nagedacht over hoe je medewerkers de nieuwe applicatie/verandering gaan omarmen. Hoe kun je adoptie verder stimuleren? Wij geven graag een passend advies vanuit onze ervaring bij eerdere projecten.

Wil je meer weten over adoptie?

Security

Wij begrijpen dat je het belangrijk vindt dat alle data goed beveiligd wordt. Onze experts helpen je met de juiste maatregelen die kunnen voorkomen dat data op straat komt te liggen. Wil je weten hoe je organisatie ervoor staat op het gebied van informatiebeveiliging, dan kunnen wij een beveiligingsscan doen.

Meer weten over security?

Techniek

Met de experts van Mavention ben je verzekerd van technische expertise. Onze Technical Cloud Consultants kennen alle bits en bites van Office 365 en worden jaarlijks getraind om up-to-date te blijven qua kennis. Zo is geen uitdaging te groot!

Meer weten over techniek?

Vul je zoekopdracht in.