Informatiebeveiliging & Compliance

Informatie veilig delen, altijd en overal

Het beveiligen van gevoelige informatie (informatiebeveiliging) is binnen veel organisaties een uitdaging. Hoe wapen je je tegen cybercriminaliteit? Wat kun je doen om datalekken te voorkomen? En, hoe weet je eigenlijk of bedrijfsgegevens op straat liggen?

De IT-industrie is jarenlang bezig geweest om apparaten en netwerken te beveiligen tegen datalekken. In het internettijdperk is informatiebeveiliging echter complexer dan ooit tevoren. Bovendien werken we steeds vaker op laptops, tablets en smartphones waardoor informatie regelmatig ‘kwijtraakt’.

Ontdek de voordelen

  • Wapen je tegen cybercriminaliteit
  • Voorkom datalekken
  • Classificeer en volg e-mails en documenten
  • Maak medewerkers bewust

Kijktip

Webinar Informatiebeveiliging

Beveiliging van informatie

Bedrijfscomputers staan vrijwel non-stop in verbinding met het wereldwijde web. We slaan informatie op in de cloud en werken intensief samen met mensen buiten onze organisaties. Dat vergroot de risico’s.

En dus is er meer nodig dan het beveiligen van informatiedragers en netwerken. We zullen ook de informatie zelf moeten beveiligen. Wetgevers en privacytoezichthouders stellen daartoe steeds strengere regels op (meldplicht datalekken). Imagoschade als gevolg van een datalek is bovendien een risico dat je als organisatie dolgraag wilt vermijden.

Microsoft heeft met de ontwikkeling van Azure Information Protection een belangrijke bijdrage geleverd aan de beveiliging van informatie. Met deze cloud-gebaseerde oplossing kan een organisatie documenten en e-mails classificeren, labelen, beveiligen en volgen. Zelfs wanneer deze informatie fysiek de organisatie verlaat.

Bewustwording van risico’s

De veiligheid van bedrijfsinformatie verbetert pas echt als medewerkers zich bewust zijn van de risico’s. Daarvoor is beleid nodig dat zich richt op bewustwording en het naleven van wetten en regels (compliance). Mavention ondersteunt organisaties integraal bij de technische kant van informatiebeveiliging en zorgt aan de gebruikerskant voor bewustwording, training en adoptie.

Tijmen Bak -Mavention

Beginnen met een kop koffie?

Ik nodig je graag uit bij ons op kantoor in de Caballero Fabriek. De koffie staat klaar. Laat even weten wanneer je komt, bel 070 820 02 31 of mail naar tijmen.bak@mavention.nl

Vul je zoekopdracht in.