Cloudmigratie

Soepel alle informatie naar een nieuwe plek

Migratie van je IT-platform, overstappen naar de cloud – als organisatie krijg je er vroeg of laat mee te maken. Wanneer de hardware de economische of fysieke levensverwachting heeft bereikt, opslagruimte niet meer voldoet of als nieuwe gebruikerswensen, zoals extern samenwerken, moeilijk gefaciliteerd kunnen worden.

Steeds meer organisaties maken de overstap naar de cloud om nieuwe gebruikerswensen te kunnen implementeren. Denk aan ‘bring your own’ of de mogelijkheid om extern samen te werken. Met een cloud-oplossing krijgen medewerkers altijd en overal toegang tot de gewenste documenten en gegevens.

Ontdek de voordelen

  • Soepele overgang
  • Minimale impact op bedrijfsvoering
  • Begeleiding bij adoptie

Cruciale ingreep

Het migreren van IT-systemen is een spannende operatie. Je verhuist bedrijfsdata die in veel gevallen het kloppend hart van de organisatie vormen. Die verantwoordelijkheid vraagt om kundige en ervaren experts. Het gaat immers om een cruciale ingreep. Deze moet worden uitgevoerd zonder dat de bedrijfsvoering daarvan hinder ondervindt.

On-premise, hybride, cloud

Mavention helpt organisaties bij de migratie van IT-systemen – van on-premise naar hybride en cloud-oplossingen (of andersom). De overstap naar een nieuwe omgeving is bovendien een goed moment om de functionaliteit en inrichting te herzien. Hoe werkt je organisatie? Hoe gebruik je het huidige IT-systeem? Welke wensen zijn er met betrekking tot de functionaliteit? Een migratie is nooit een één-op-één overstap.

Ook als het gaat om contentmigratie kunnen we je van dienst zijn. Denk aan het verplaatsen (of samenvoegen) van grote hoeveelheden documenten en dossiers van on-premise naar cloud of van cloud naar cloud. We gebruiken daarvoor de slimme tools van onze partner Sharegate.

wim meurer

Beginnen met een kop koffie?

Ik nodig je graag uit bij ons op kantoor in de Caballero Fabriek. De koffie staat klaar. Laat even weten wanneer je komt, bel 070 820 02 31 of mail naar wim.meurer@mavention.nl

Vul je zoekopdracht in.