In Blogs, Mavention Make, Nieuws

Mavention Make 5.5

Vanaf augustus 2019 hebben onze klanten een nieuwe versie van Mavention Make ter beschikking – Make 5.5. In deze nieuwe versie introduceren we nieuwe functionaliteiten en verbeteren we de reeds aanwezige functies. Hieronder vatten we de belangrijkste nieuwe en verbeterde features voor jullie samen.

Communication sites & Modern sites

Office 365-klanten zijn al een tijdje de kracht van de Communication sites aan het ontdekken. De mogelijkheid om met Communication sites visueel aantrekkelijke sites te maken waarmee je jouw boodschap effectief naar je hele doelgroep kunt overbrengen, wordt door diverse organisaties uitgebreid ingezet. Met het beschikbaar stellen van de API voor Communication sites door Microsoft, waren wij in staat om ook dit type sites toe te voegen aan de catalogus van Make. Vanaf nu kunnen jullie ook templates maken waarin Communication sites uitgerold en ingericht kunnen worden. 

Onze klanten kunnen al enige tijd SharePoint sites met Make uitrollen. Nu kunnen jullie ook moderne sites in de template voorzien van de gewenste inrichting zoals modern pages en webparts.  

Met de toevoeging van de Communication sites en de uitbreiding van de mogelijkheden met de moderne SharePoint sites, kunnen jullie nu jullie gebruikers nog sneller voorzien van de gewenste werkruimtes en de governance van SharePoint omgeving bewaken. 

Site History

In Make 5.5 wordt de Site History-lijst gesynchroniseerd met SharePoint zodat wijzigingen op de sites ook zichtbaar worden in de Make admin portal. Zo heb je altijd een bijgewerkt overzicht van al je sites en de Make templates die daar op zijn toegepast.

App Catalog

Een andere grote verandering in Make 5.5 is de mogelijkheid om een App Catalog aan te maken op siteniveau. Dat geeft de gebruikers de mogelijkheid om een aparte app-catalogus aan te maken bijvoorbeeld per merk of land. Zo kunnen de gebruikers makkelijker zoeken (en uiteindelijk vinden) naar de apps die voor hun relevant zijn. Meer gemak en gebruikersvriendelijkheid dus!

PnP export scope

Velen van jullie maken regelmatig gebruik van PnP-templates vanuit de Make user interface. Daarom krijgen we ook regelmatig verzoeken om het makkelijker te maken om selectie te maken van PnP-onderdelen die in je template meegenomen moeten worden. Make 5.5 geeft de gebruikers de mogelijkheid om alleen de gewenste onderdelen te selecteren zonder dat je de hele PnP-template hoeft te exporteren. 

Update naar de nieuwste versie van PnP en CSOM

Ook Make 5.5 is, zoals onze klanten inmiddels van ons gewend zijn, bijgewerkt naar de nieuwste versie van PnP en CSOM libraries. 

Kortom, Mavention Make 5.5 biedt je belangrijke verbeteringen en nieuwe functionaliteiten waarmee je nog efficiënter, veiliger en effectiever aan de slag kunt met Office 365!

 

Vul je zoekopdracht in.