In Mavention Make, Nieuws

Release Mavention Make 4.0

Make 4.0 staat klaar voor release! As we speak leggen we de laatste hand aan deze fonkelnieuwe versie van Make. Het is een update die een aantal geweldige verbeteringen laat zien ten opzichte van de vorige versie. In deze blog deel ik de highlights met je.

1. Van SharePoint add-in naar Azure AD-app

De oudere versies van Make zijn een SharePoint add-in. Vanaf 4.0 is Make een Azure AD-app. En dat is groot nieuws, want daarmee worden installatie, upgrades én authorisatieprocessen in één klap stukken eenvoudiger én minder tijdrovend. Make 4.0 komt bovendien boven alle Office 365 applicaties te hangen. Dat maakt het mogelijk om ook andere services van Office 365 (Exchange, Planner, etc.) aan te spreken. Op dit niveau kunnen we tevens ‘group provisioning’ realiseren.

2. Nieuwe User Interface

Make 4.0 heeft een vernieuwde User Interface (UI). Een belangrijke verbetering is dat log-files voortaan worden opgeslagen in de Queue-list. Je kunt nu als gebruiker log-files aanroepen vanuit Make en direct de status van web jobs inzien. Handig als er bijvoorbeeld een hapering is opgetreden of als je wilt weten wat de status is van een configuratie.

Met de toevoeging van een Retry-button kun je een gestaakte of wachtende web job direct activeren. De nieuwe Make UI maakt ook gebruik van standaard SharePoint-team sites voor opslag. Daardoor heb je beschikking over FLOW en PowerApps voor het sitecreatieproces.

3. Playlist Retry-functionaliteit

Bij het draaien van playlists – een verzameling van configuraties – ervaarden sommige Make-gebruikers dat SharePoint de uitvoer van de playlist soms ergens in het proces staakte. Zij kregen dan meldingen als: ‘Workflow service is (tijdelijk) niet beschikbaar’. Vervolgens moest de playlist handmatig opnieuw worden opgestart.

Met de ‘Playlist Retry-functionaliteit’ behoort dit tot het verleden. Als de Playlist nu stopt, zorgt de Play Retry-functionaliteit er automatisch voor dat diverse pogingen worden gedaan om deze taken uit te voeren. En het mooie is: je kunt deze functie per configuratie in de playlist instellen.

4. Compatible met laatste versie van PnP en CSOM

Make 4.0 is bijgewerkt naar de laatste versies van PnP en CSOM. No worries about that.

Kortom, Make 4.0 is een geweldige stap vooraarts en een uniek product met tal van nieuwe features voor Office 365-gebruikers!


Wil jij meer weten over Make 4.0? Bekijk het webinar van Robert Jaakke en Albert-Jan Schot over alle nieuwe en verbeterde functionaliteiten van Make 4.0.

Vul je zoekopdracht in.

SharePoint Specialist Robert Jaakke