Projectaanpak

Een heldere projectaanpak waar goed
nagedacht is over de mogelijke risico’s.

Een realistisch projectplan, in plaats van loze beloftes

Oeverloze offertes met loze beloftes. Ken je ze? ‘Dit is meerwerk.’ ‘Dat valt niet in de scope.’ Zo werken wij niet. Als wij een project aangaan, doen we een snel, kortdurend vooronderzoek. We brengen graag wat tijd met je door om echt te snappen wat je doelstellingen zijn, wat jouw eigen beeld is van de oplossing en wie de verschillende stakeholders zijn. Op basis daarvan kunnen we een goed projectplan neerleggen met een realistische calculatie, een realistisch beeld van hoe de nieuwe situatie eruit gaat zien en een beschrijving van hoe we daar gaan komen en wat we daarvoor nodig hebben. Obstakels en risico’s worden daar uiteraard in meegenomen.

projectaanpak-Mavention
scrum-en-agile-projectaanpak

Scrum en agile projectmanagement

Om wendbaar te blijven, werken we bij voorkeur op basis van agile en scrum. Met meerdere sprints waarbij jij na elke korte sprint feedback kunt geven en kunt bijsturen, komen we tot een projectresultaat. Dat doen we in een team waar jij en wij één zijn. Jij als product owner bewaakt het budget en prioriteert de verschillende onderdelen van het systeem – de use cases – in een backlog. Wij op onze beurt zijn in staat die use cases te vertalen naar techniek en uit te drukken in een tijd en een prijs. Op basis daarvan bepaal jij of je de use case belangrijk genoeg vindt of liever even doorschuift naar een volgende release.

Voorspelbare en wendbare projecten

Door te werken met enerzijds een product owner en anderzijds een team dat de functionaliteit gaat bouwen in sprints van twee of drie weken maakt het project niet alleen heel voorspelbaar maar ook heel wendbaar. Je weet precies wat je aan het eind van een sprint hebt en je kunt ook steeds bijsturen en nieuwe inzichten meenemen voor je aan de volgende sprint begint. Elke sprint levert ook een validatiemoment op met de eindgebruikers. Zo weet je als opdrachtgever zelf ook heel goed of de verwachtingen van je team goed vertaald zijn en of we nog op de juiste koers zitten.

projectplanning

Doorlopende samenwerking

Op deze manier houden we gedurende het hele traject jouw doelen in het oog. Adoptie vanaf het begin is een belangrijke pijler; we bedenken niet een oplossing vóór gebruikers maar met gebruikers. Als een project eenmaal afgelopen is, vieren we graag dat succes met elkaar. De samenwerking stopt daar wat ons betreft echter niet. In al onze trajecten blijven we op gezette tijden ook weer aan tafel komen. Niet alleen willen we weten hoe het gaat, we komen ook graag vertellen over interessante ontwikkelingen die gaande zijn en om eventueel deel te nemen in een governance board. Zo kunnen we bijvoorbeeld zorgen dat de adoptie – een traject dat doorloopt na de oplevering van een project – ook echt geborgd wordt in de organisatie.

Procesoptimalisatie

Mavention adviseert organisaties over de digitalisering en optimalisatie van processen. Wij bouwen innovatieve oplossingen die werkzaamheden eenvoudiger maken. Zo bieden Office 365 & Azure veel mogelijkheden voor het creëren van mobiele apps, het maken van integraties tussen systemen en de realisatie van informatie- en documentgedreven oplossingen.

Dienst proces optimalisatie
Alex

Benieuwd hoe wij een uitdagend IT project bij je organisatie aanpakken?

Wij nodigen je graag bij ons uit in de Caballero Fabriek in Den Haag. Bel 070 820 02 31 of mail naar info@mavention.nl.

Vul je zoekopdracht in.