Informatiebeveiliging

Blijf up-to-date met je informatiebeveiliging.
Voorkom datalekken, imagoschade en boetes.

We regelen steeds meer zaken online. Organisaties verzamelen daarbij vaak data en persoonsgegevens. Het beschermen van deze informatie is belangrijk, maar óók complex geworden. Wetgevers, privacytoezichthouders en zelfs de EU stellen steeds strengere regels aan jouw organisatie. Bijvoorbeeld de GDPR. Wij helpen om jouw informatiebeveiliging op orde te krijgen. Daarmee voorkom je datalekken, (imago)schade en boetes.

Wij helpen je met informatiebeveiliging

Mavention adviseert en begeleidt organisaties met vraagstukken rondom informatiebeveiliging. We helpen je o.a. om het beleid rondom informatiebeveiliging te toetsen en concreet te maken. Hierbij speelt de GDPR (voorheen AVG) een belangrijke rol.

Op de achtergrond, biedt Azure veel mogelijkheden voor het veilig maken van de Azure en Office 365 omgeving. Wij doorlopen de instellingen en geven advies in de te maken keuzes op het gebied van o.a. Secure Score, Outlook, permissies, classificatiebeleid en AIP.

Bewustwording bij de medewerkers is vervolgens essentieel. Zij moeten uiteindelijk op een veilige manier omgaan met de informatie binnen hun organisatie. Mavention helpt om hier invulling aan te geven door adoptie en duidelijke security governance afspraken.

Vraag een inspiratiesessie aan

Je organisatie gebruikt Azure en Office 365 en wil aan de slag met informatiebeveiliging. Waar begin je? In Azure? Secure Score? Informatieclassificatie? Office 365 biedt een scala aan mogelijkheden.

Met een inspiratiesessie geven we inzicht in de mogelijkheden van Office 365, SharePoint en Azure. We eindigen met middelen om je medewerkers te bereiken.

Voorbeelden, best practices en onze ervaringen geven een goed beeld van de mogelijkheden en de stappen om als organisatie secure te maken.

Inspiratiesessie informatiebeveiliging

Quickscan informatiebeveiliging Office 365

Om meer inzicht te krijgen in je huidige situatie, biedt Mavention een quickscan van Office 365 aan. De quickscan inventariseert de belangrijkste kansen, knelpunten en verbetermogelijkheden rondom informatiebeveiliging voor jouw organisatie. Op basis van een intake bepalen we gezamenlijk de richting, we gaan in drie stappen aan de slag:

Inventariseren – Wat is het organisatiebeleid rondom informatiebeveiliging? We inventariseren de verschillende typen informatie, zoals persoonsgegevens en classificeren die. Zijn er risico’s op een datalek?

Organiseren – De gevonden typen informatie classificeren we. Moet de informatie beveiligd worden en welke middelen kunnen we daarvoor inzetten.

Adviseren – Aan de hand van de resultaten en het informatiebeleid geven we een advies af  op de in te zetten middelen en maatregelen. Daarin richten behandelen we ook trainingen en tools om de organisatie te informeren en bewuster om te laten gaan met informatiebeveiliging.

Azure Information Protection

Azure Information Protection (AIP) is een cloud-gebaseerde tool waarmee je documenten en e-mails kunt beveiligen tegen datalekken. AIP classificeert informatie eerst. Vervolgens voorziet het informatie van een label en bepaalt het of de informatie moet worden beveiligd. AIP blijft informatie monitoren en kan indien nodig ingrijpen. Dit geldt niet alleen voor informatie binnen je organisatie, maar ook voor informatie die je organisatie verlaat.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.”

Jeanine Sielakius-BurgersProRail

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin dolor ex, sollicitudin ac tempor non, cursus at …

Wat de experts zeggen:

Meer weten over het thema informatiebeveiliging?

Tijmen Bak -Mavention

Informatie altijd veilig?

Vul je zoekopdracht in.