Procesoptimalisatie

Gebruik slimme technieken om
dagelijkse werkzaamheden te optimaliseren!

Met slimme technologie kun je dagelijkse werkzaamheden écht optimaliseren. Denk aan tactische of operationele processen waarbij informatie wordt vastgelegd. Of processen waarbij documenten worden geraadpleegd. Met mobiele apps kunnen registraties of incidenten op de werkvloer simpel worden vastgelegd. En met slimme technieken, zoals Artifical Intelligence (AI) en het Internet of Things (IoT), kunnen bedrijfsprocessen worden getransformeerd. Het maakt werkzaamheden eenvoudiger én veel efficiënter.

Wij helpen met innovatieve oplossingen

Mavention adviseert organisaties over de digitalisering en optimalisatie van processen. Wij bouwen innovatieve oplossingen die werkzaamheden eenvoudiger maken. Zo bieden Office 365 & Azure veel mogelijkheden voor het creëren van mobiele apps, het maken van integraties tussen systemen en de realisatie van informatie- en documentgedreven oplossingen. Vooral medewerkers die veel onderweg zijn, hebben baat bij apps waarmee ze een specifieke taak onderweg kunnen uitvoeren. Dat is veel efficiënter dan op gezette tijden op de werkplek in te loggen om administratieve handelingen af te ronden.

Business apps gemaakt door Mavention

Innovatieve business-apps

Het Office 365-platform biedt tal van mogelijkheden om als team of afdeling digitaal samen te werken. Daarnaast bevat het veel bouwstenen om specifieke processen in je organisatie te ondersteunen. Denk aan processen als:

    1. het goedkeuren van een declaratie
    1. het registreren van een activiteit
    1. het verzamelen van informatie

Zeker als je medewerkers veel onderweg zijn, biedt de combinatie van het Office 365-platform en een mobiele app toegespitst op het specifieke proces veel meerwaarde. Het Office 365-platform biedt met onderdelen zoals security, SharePoint-lijsten, Microsoft Flow en PowerApps bouwstenen waarmee bestaande processen vereenvoudigd en gedigitaliseerd kunnen worden.

In combinatie met een slimme mobiele app kunnen medewerkers processen opeens veel sneller en overal doorlopen. Dat bespaart veel tijd. Mavention adviseert organisaties over het digitaliseren van processen. Ook bouwen we slimme apps bovenop het Office 365- en Azure-platform.

Projectenportaal – Project Hub

Project Hub helpt organisaties om structuur te brengen in de documentatie van lopende en afgesloten projecten. Het biedt een overzichtelijk portaal waarin alle projecten van de organisatie visueel worden gepresenteerd. Vanuit het portaal krijgen gebruikers toegang tot onderliggende SharePoint-projectsites waar men samenwerkt en de projectdocumentatie is opgeslagen.
Lees meer over Project Hub.

Plan Do Check Act Mavention

Portaal voor kwaliteitsmanagement

Veel organisaties werken toe naar een procesgeoriënteerde inrichting. Door processen in de organisatie meer inzichtelijk en transparant te maken, kun je efficiënter en meer doelgericht werken. Samen met onze partner Mavim heeft Mavention een continu verbeterportaal gerealiseerd op basis van Mavim en Office 365. Dit verbeterportaal is gebaseerd op het “Plan > Do > Check > Act”-principe.

  • Plan – Beschrijf eenduidig de processen, functies en procesdocumenten zoals procedures en werkinstructies in de organisatie en relateer deze aan elkaar.
  • Do – Publiceer deze informatie naar SharePoint zodat het voor iedereen in de organisatie beschikbaar en doorzoekbaar is.
  • Check – Reageer vanuit de hele organisatie via een social feed op de procesinformatie en meld incidenten direct via een (mobiele) registratie-app.
  • Act – Incidenten worden gerapporteerd op een dashboard en worden automatisch omgezet naar taken zodat de juiste proceseigenaren hier opvolging aan geven.

Het kwaliteitsmanagementportaal bestaat uit een combinatie van de procesmodelleertool Mavim en een SharePoint-configuratie op je eigen Office 365-omgeving.

CJG - Business Apps

“Het is fijn dat alle data inzichtelijk zijn. Wij zijn zeer tevreden met het resultaat.”

CJG-Rijnmond

In deze tijd is het belangrijk om iedereen goed te kunnen laten werken – waar dan ook. Met deze registratie-app is dit mogelijk.

Wat de experts zeggen:

Meer weten over het thema procesoptimalisatie?

Erik Rutters -Businessconsultant Mavention

Geïnteresseerd in updates over slimme processen?

Vul je zoekopdracht in.