Verbeteren van informatievoorziening

Wij helpen je met efficiënte oplossingen
voor het delen van informatie.

Klaar met die eeuwige zoektocht naar informatie

Medewerkers die veel tijd verdoen met het zoeken naar informatie of met het maken van informatie die ergens anders al beschikbaar is. Vragen van buiten die niet snel genoeg beantwoord worden omdat simpelweg de informatie niet voorhanden is. Voor veel organisaties een herkenbaar beeld. Hoe zou je als organisatie ervoor kunnen zorgen dat je medewerkers snel en effectief nieuwe informatie kunnen vinden?

Ontsluit je belangrijke bedrijfsinformatie

Door het neerzetten van een goed intranet is dit soort inefficiëntie verleden tijd en krijg je medewerkers die beter geïnformeerd zijn over wat er gebeurt in hun bedrijf en in de markt waarin ze actief zijn. Waar moet een goed intranet aan voldoen?

Is het mogelijk dat er per afdeling alleen de meest relevante informatie wordt getoond? Wij snappen bovenstaande vragen en helpen je graag met het vinden van de juiste oplossing.

website-informatievoorziening-3
verbeteren-informatievoorziening

Intranet-app

Een efficiënt intranet kun je natuurlijk altijd en overal benaderen, vanaf elk device. En met een goede intranet-app op je smartphone kun je onderweg, nadat je Facebook en LinkedIn gecheckt hebt, ook nog even het corporate nieuws raadplegen. Met daarbij het voordeel dat je ook pushberichten kunt versturen wanneer je een mededeling hebt die niemand mag missen.

Narrowcasting op basis
van Office 365

Wij geloven in de kracht van herhaling. Wanneer je belangrijk nieuws via verschillende kanalen deelt met je medewerkers, nemen zij dit beter op in hun geheugen dan het te verspreiden via één kanaal.

Zo zou je het nieuws dat is gepubliceerd op intranet ook kunnen weergeven op een narrowcasting systeem zoals Screen. Hiermee kun je je medewerkers of bezoekers van jouw bedrijf informeren over voor hen relevante zaken zoals bezetting van vergaderzalen of de resultaten van afgelopen maand. Heel efficiënt, veilig en rechtstreeks uit Office 365, SharePoint Online of Power BI.

website-informatievoorziening-1
website-informatievoorziening-4

Klantportalen op basis
van Office 365

Ook richting je klanten is er vaak nog veel te winnen als het gaat om informatievoorziening. Door het inzetten van een klantportaal kun je heel eenvoudig informatie delen met je klanten en op die manier de samenwerking verbeteren.

Dat kan bijvoorbeeld het heen en weer mailen van documenten overbodig maken omdat je één centrale plek hebt waar die informatie keurig bij elkaar staat opgeslagen. En dat allemaal binnen Office 365 op basis van SharePoint Online.

Voldoen aan striktere wet- en regelgeving

Bij dit alles speelt ook de striktere wet- en regelgeving natuurlijk een rol. Zo moet je bepaalde informatie (kunnen) vernietigen, zoals bijvoorbeeld cv’s van oud-medewerkers of gegevens van sollicitanten. Dat kan je alleen maar doen als je precies weet waar al die informatie staat en als die informatie goed geclassificeerd is, zodat je het ook daadwerkelijk terug kunt vinden.

Ook dat valt onder het verbeteren van de informatievoorziening: het creëren van een centraal systeem waarbij eenduidig is vastgelegd welke informatie erin zit, wie de eigenaar is van welke informatie, en dat je die informatie ook weer uit het systeem kunt halen.

Kortom: dat je controle hebt over de informatie die je als onderneming tot je beschikking hebt.

website-optimaliatie-4
Mavention Make en Mavention Screen productbox

Kant-en-klare oplossingen

Mavention Make

Dit self-service governance platform helpt je om grip te houden over je Office 365 omgeving. Creëer eenvoudig een nieuwe samenwerkingsruimte zoals een SharePoint site, Office 365-groep en Team. Beheer je bedrijfssjablonen in het beheerdersportaal en krijg een overzicht van alle sites, groepen en teams die zijn gemaakt.

Mavention Screen

Narrowcasting is een populaire vorm van corporate communicatie waarbij actuele informatie wordt getoond op digitale schermen binnen het gebouw. Je kiest een template in Screen om je informatie zo mooi mogelijk te tonen en bepaalt de volgorde van de content met een drag-and-drop interface.

Onze klanten aan het woord:

“De samenwerking met Mavention voor ons nieuwe intranet heb ik als erg prettig ervaren, het werken op locatie zorgde voor korte lijnen en droeg bij aan een goede communicatie.”

Annette van Assem,
Communicatie medewerker Blosse

“Mavention begrijpt onze cultuur, heeft bewezen implementaties gedaan bij andere partijen en was daarom de ideale partij voor het ontwikkelen van ons partnerportaal.”

Frank van der Laan,
Marketing manager MKB Microsoft

Adoptie

Adoptie

Adoptie

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Techniek

Techniek

Techniek

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Governance

Governance

Governance

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Security

Security

Security

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.”

Jeanine Sielakius-BurgersProRail

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin dolor ex, sollicitudin ac tempor non, cursus at …

Adoptie

Zorg ervoor dat je voor de start van je IT project al hebt nagedacht over hoe je medewerkers de nieuwe applicatie/verandering gaan omarmen. Hoe kun je adoptie verder stimuleren? Wij geven graag een passend advies vanuit onze ervaring bij eerdere projecten.

Wil je meer weten over adoptie?

Security

Wij begrijpen dat je het belangrijk vindt dat alle data goed beveiligd wordt. Onze experts helpen je met de juiste maatregelen die kunnen voorkomen dat data op straat komt te liggen. Wil je weten hoe je organisatie ervoor staat op het gebied van informatiebeveiliging, dan kunnen wij een beveiligingsscan doen.

Meer weten over security?

Governance

Bij het gebruiken van (een) nieuwe applicatie(s) wil je dat er goed is nagedacht over de structuur en de verschillende gebruikersrollen. Wie krijgt er alleen toegang tot feature A en wie krijgt er toegang tot alle features? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes.

Meer weten over governance?

Techniek

Met de experts van Mavention ben je verzekerd van technische expertise. Onze Technical Cloud Consultants kennen alle bits en bites van Office 365 en worden jaarlijks getraind om up-to-date te blijven qua kennis. Zo is geen uitdaging te groot!

Meer weten over techniek?

Benieuwd naar meer?

Wil je meer weten over het verbeteren van de informatievoorziening? Wij nodigen je graag bij ons uit in de Caballero Fabriek in Den Haag of komen bij je langs om hierover te sparren. Bel 070 820 02 31 of mail naar info@mavention.nl.

Erik Rutters -Businessconsultant Mavention

Wat de experts zeggen over het verbeteren van informatievoorziening:

Tips voor het verbeteren van informatievoorziening?

Waarom adoptie?

Wij geloven dat gedragsverandering van de medewerkers minstens zo belangrijk is als het fantastische project dat wordt opgeleverd. Mensen zijn in staat om te veranderen, maar doen dit niet wanneer ze dit niet willen. Het is belangrijk om een reden te geven om te veranderen, dus welke meerwaarde heeft het IT-project voor de medewerker?

Een greep uit bedrijven die wij hebben geholpen met procesoptimalisatie

Een greep uit bedrijven die wij hebben geholpen met procesoptimalisatie

Vul je zoekopdracht in.